Job aggregators in BelgiŽ: gratis en betalend vacatures plaatsen
WorkTalia
Clickimage
log in
vacatures plaatsen?
HR specialist
freelancer / consultant?
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
HR & recruiting
werkgevers
test jezelf
sector / functies
mijn loopbaan
vacatures
Job aggregators in BelgiŽ: gratis en betalend vacatures plaatsen
Job aggregators in BelgiŽ: gratis en betalend vacatures plaatsen Tegenwoordig zijn er veel websites waar je vacatures kan plaatsen en sommige van deze sites zijn aggregators. Wat zijn aggregators precies en hoe gebruik je een aggregator om je vacatures te plaatsen?
vacatures plaatsen op WorkTalia ▶
-
Hulp nodig? Gebruik onze HR experts ▶

Wat is een Job aggregator?
Een job aggregator werkt op dezelfde manier als een zoekrobot zoals Google. Hij zoekt op het internet en speurt vacatures op. Als hij deze vindt, plaatst hij deze in zijn zoekresultaten met een link naar de website. Dit gebeurt volledig automatisch en de job aggregator vraagt geen geld om deze vacatures te plaatsen op haar site.

Hoe verdient een job aggregator zijn geld?
Het eerste doel van een job aggregator is gebruiker hebben. Daarom dat ze overal op het internet op zoek gaan naar vacatures en deze gratis plaatsen. Veel vacatures trekt immers veel bezoekers aan.

Eens de bezoekers er zijn, zal een job zoekrobot deze gebruikers proberen te monitoren (geld verdienen via deze gebruikers nvdr) door advertenties te tonen of door betalende vacatures boven de gratis vacatures te plaatsen. Dit is ook de reden waarom je gratis en vacature kan plaatsen op Indeed

Is een gratis vacature plaatsen op een aggregator interessant?
In sommige gevallen kan het interessant zijn om gratis een vacature te plaatsen. Als je vacature voldoet aan onderstaande puntjes, kan je zeker een test overwegen:

Onthoudt ook dat andere jobboards of ATS systemen gebruik maken van Indeed en andere gratis jobsites. Zo kan je zonder extra werk verschijnen op deze job aggregators. 

Welke job aggregators zijn er in België actief?
Ook ons klein landje België heeft enkele aggregators actief. Dit zijn dan vooral de grote europese spelers die hun software hebben aangepast voor België. De bekendste aggregators in België zijn: 

Hoe herken je een job aggregator?
Op zich zie je vrij snel dat een website een aggregator is en geen echte jobboard. Het aantal vacatures die online staan, is onwaarschijnlijk hoog. Soms wel meer dan 250.000 vacatures in België alleen al. 

Ook kan je op enkele vacatures klikken en kijken wat er gebeurt. Wordt je doorgestuurd naar een andere site, dan is de website zeker een job aggregator. 

Zijn job aggregators goed of slecht?

Deze zoekrobots zijn noch goed noch slecht voor jou als bedrijf. Je dient deze websites te bekijken per vacature. Ze verzamelen vacatures en hebben gebruikers. 

Als je vlot gratis een vacature kan plaatsen, kost dit je geen geld buiten de prijs van je werkuren. Betaal je op één van deze job aggregators bekijk je de plaatsing net zoals op andere sites: Hoeveel betaal ik en wat is de respons

vacature plaatsen
Vacatures plaatsen
HR experts inhuren
HR experts inhuren
meer artikels over HRM - Vacatures plaatsen ▶
vacatures plaatsen op WorkTalia ▶
Hulp nodig? Zoek tussen onze HR experts ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | vacatures plaatsen | freelancers | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

testjes

sectoren

werkgever
neen dank je
Om je bedrijf gratis toe te voegen, vacatures te plaatsen of onze CV databank te gebruiken moet je eerst gratis lid worden.
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >