Geschenken op de werkvloer: wat koop je een collega?
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia

vacature plaatsen
magazine
Clickimage

Mijn CV

Mijn JOBS

leden
Geschenken op de werkvloer: wat koop je een collega?
Nog moeilijker dan in de privésfeer is het kopen van cadeau’s voor collega’s. Welk budget? Wat vinden ze leuk? Wat is ongepast? Veel vragen waar we antwoord op zoeken…

Wanneer geef je een geschenk of cadeautje aan een collega?
Er zijn veel momenten waarop het leuk is om een cadeau te geven aan een collega. De meest voorkomende situaties voor een geschenk zijn:

Het belangrijkste waar je moet op letten als je een cadeau aan een collega geeft op het werk, het een moment is dat iedereen kan meevieren. Het 1 jaar samenzijn met haar nieuwe vriend is dit bijvoorbeeld niet. Dit vier je best in privésfeer. 

Doe je het in groep of elk afzonderlijk?
Het grote voordeel van een gezamenlijk geschenk is dat je het budget voor het geschenk hoger is dan elk afzonderlijk. Een hoger budget zorgt dat er veel meer mogelijkheden ontstaan voor het geschenk. 

Niet iedereen komt echter goed overeen met elkaar en soms is een collega niet zo gekend bij een deel van de afdeling. In dat geval zal er geen gezamenlijk geschenk gekocht kunnen worden. Zelfs als je de enigste bent die enkel een kaartje afgeeft zonder geschenk: het feit dat je er aan dacht, zal belangrijk zijn voor de ontvanger. 

Zorg je voor een leuke of nare verrassing?
Natuurlijk is het leuk om je collega te verrassen met een geschenk maar koop je iets groot dan is het toch beter even te informeren bij een vriend of familie van je collega. Je wil geen verkeerde cadeau in de handen stoppen.

Hoeveel geef je voor een collega: budget en prijs van een cadeau
De prijs van het geschenk voor een collega hangt grotendeels af van de gebeurtenis. Laat het budget nooit afhangen van de collega zelf. Anders creëer je een voorkeursbehandeling en krijg je vroeg of laat conflicten op de werkvloer. Sommige mensen hebben lange tenen en een goed geheugen voor deze dingen...

Afzonderlijke cadeau's kunnen tot 20 euro kosten. Leg je samen met collega's dan is 5 euro per persoon ruim voldoende. 

Wat koop je als geschenk voor je collega?
Het moeilijkste bij cadeaus voor de werkvloer is ongetwijfeld de keuze van een geschikt cadeau. Wij sommen je enkele passende cadeaus op:

Ben je niet zeker wat je collega leuk vindt? Kies dan voor een cadeau dat op geraakt zoals een fruitmand of cadeaubon. Zo vermijd je dat de collega binnen 6 maand moet uitleggen waarom hij dat prachtig beeldje op een veilingsite plaatste…

Ongepaste cadeaus voor collega’s
Deze geschenken kan je beter niet aan collega’s geven:

Grappige of absurde geschenken
Dergelijke gadgets zijn absoluut ongepast voor op de werkvloer.

Zorg er ook voor dat je niet gierig overkwam. Een cadeaubon van 10 euro is tof maar niet als er 50 mensen samen legden...

 

meer artikels over Mijn werk - Collega ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

worktalia

profiel

mijn JOB

dossiers

werkgever
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >