werken in de bouw zonder diploma
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
jij bent onze nieuwe held
werkgevers
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
werken in de bouw zonder diploma
werken in de bouw zonder diploma Velen zien de bouwsector nog steeds als een uitweg voor werkzoekenden zonder diploma. Veel functies en beroepen in de bouw vergen echter een diploma of scholing van een paar jaar. gelukkig zijn er inderdaad nog enkele mogelijkheden voor personen zonder diploma...

Eerst even het slechte nieuws als je geen diploma in handen hebt
Je hebt niet het juiste studierichting genomen of zelfs helemaal geen diploma en je wenst alsnog in de bouw te werken dan hebben we eerst een beetje slecht nieuws te melden:

De bouwsector is op zoek naar gemotiveerde krachten met een passie voor wat ze doen. Als je niet direct een studierichting gekozen hebt om in de bouwsector terecht te komen, zullen veel bouwbedrijven je sollicitatie sceptisch bekijken. Ook zal je veel minder verdienen dan je collega’s in de bouw die wel een diploma hebben. Tot wel 25 procent minder!

Gelukkig is hier een oplossing voor: opleidingen en bijscholing
Met opleidingen en bijscholing kan je veel goedmaken. Voor mensen zonder diploma toont een opleiding namelijk net waar werkgevers bang voor zijn: gebrek aan kennis en inzet.

Welke beroepen kan je uitoefenen in de bouwsector zonder diploma?
OK. Je hebt de stap genomen om de vacatures te bekijken in de bouwsector maar je vraagt je af welke beroepen geschikt zijn voor jou? Wel hieronder heb je al een korte lijst met mogelijke beroepen en functies in de bouw waar je geen (hoog) diploma voor nodig hebt:

Opgelet: meeste beroepen die we opsommen zullen wel een vorm van korte opleiding bevatten. Deze opleiding kan op het bouwbedrijf zelf zijn, bij de Confederatie Bouw of VDAB. De meeste opleidingen van de VDAB zijn overdag en lopen enkele maanden. Soms zijn ze ook enkel toegankelijk voor werkzoekenden.

Ook zal je bij de meeste beroepen onderaan de ladder moeten starten. Logisch als je denkt dat je zonder ervaring zit. Solliciteer dus best bij de iets grotere bedrijven waar men met ploegen werkt. Bij een klein bedrijf waar je alleen dient te werken, zal men sowieso opteren voor iemand met ervaring. Lees goed de vacatures na voor je solliciteert. 

Geen bouwopleiding

Opleiding via de Confederatie Bouw

Opleidingen via de VDAB

Kies sowieso een beroep waar je passie voor voelt want het zijn niet de eenvoudigste beroepen om vol houden. Wel krijg je veel voldoening door te werken in de bouwsector. Je ziet wat je maakt. Letterlijk!

meer artikels over Bouw - Constructie ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | vacatures plaatsen | freelancers | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

werkgever
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Selecteer zelf max afstand, functie, ..
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >