Het loon van een binnenschrijnwerker: 16,59 euro per uur minimum
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
jij bent onze nieuwe held
werkgevers
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
Het loon van een binnenschrijnwerker: 16,59 euro per uur minimum
Het loon van een binnenschrijnwerker: 16,59 euro per uur minimum Welk salaris krijgt een binnenschrijnwerker? Natuurlijk liggen de minimumlonen vast in de bouw en dus ook voor binnenschrijnwerker maar je loon kan wel hoger liggen door ervaring, promotie of gewoon: goed werk leveren...

Goed loon voor de binnenschrijnwerker want knelpuntberoep
Natuurlijk heeft de bouw ook minimumlonen via een PC (paritair comité) maar sommige vaklieden verdienen meer dan dit minimum en binnenschrijnwerkers zijn daar vaak bij. 

Het salaris van de binnenschrijnwerker is hoog omdat binnenschrijnwerker een knelpuntberoep in de bouw is. De status van knelpuntberoep is echter niet omdat er te weinig kandidaten zijn die het beroep van binnenschrijnwerker wensen uit te voeren, maar omdat er te weinig geschoolde kandidaten zijn. 

Komt bij dat binnenschrijnwerkers vaak zelfstandig of in kleine teams werken en er dus vaak ook enkele jaren ervaring gevraagd wordt om zo direct te kunnen meedraaien in het bedrijf. 

Het uurloon van een binnenschrijnwerker: uurloon van minimum 16,59 Euro
Een binnenschrijnwerker valt in categorie III (geschoolde 1ste graad) van het PC 124 (bouw). Dit is de categorie van arbeiders die hun vak grondig beheersen en ervaring hebben in een werkplaats, op een bouwplaats of in een vakschool. Dit kan zowel via leertijd, reguliere opleidingen als volwassenenonderwijs.

Let er wel op dat 16,59 euro per uur het minimumloon voor een binnenschrijnwerker is. Veel bouwbedrijven zijn bereid meer te betalen voor hun geliefde binnenschrijnwerker.

Als binnenschrijnwerker hou je van deze 16,59 euro per uur ongeveer 60 tot 65 procent netto over. Veel hangt af van je gezinssituatie.  

Extralegale voordelen: eindejaarspremie en vakantiegeld
In de bouw wordt natuurlijk ook vakantiegeld uitgekeerd aan de arbeiders. Voor het vakantiegeld is de RJV (rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie) verantwoordelijk en voor je eindejaarspremie.

Voor de eindejaarspremie moet je opletten want dit is geen verplichting voor de werkgever. Gelukkig doen de meeste bouwbedrijven en sectoren in de bouw dit wel reeds en zo krijg je als schrijnwerker alsnog een 13de maand of eindejaarspremie. Veelal wordt dit eind oktober betaald. Zo zal elk bouwbedrijf in de afwerking (RSZ kerngetal start met 026) dit uitbetalen.

Loonsopslag of promotie als binnenschrijnwerker: + 3,5 euro per uur
We vermeldden reeds dat we hier steeds over minimumlonen spreken. Wel, als je als binnenschrijnwerker een hoger minimumloon wenst te ontvangen kan je dit doen door meestergast of ploegbaas te worden. 

 

Zelfstandig worden als binnenschrijnwerker? Tot wel 45 euro per uur bruto
Ben je sterk in papierwerk en denk je voldoende werk te hebben dan kan je als binnenschrijnwerker zelfstandig worden. Op dat moment kan je met een goede reputatie al snel meer dan 45 euro bruto per uur verdienen als zelfstandig binnenschrijnwerker. Let er wel op dat je dit uurtarief niet zomaar mag uitrekenen via 8 uur per dag werken en ongeveer 20 dagen per maand. Je verliest als zelfstandig binnenschrijnwerker veel tijd aan papierwerk, offertes, transport plus is je vakantie niet betaald. 

Bekijk vacatures voor Binnenschrijnwerker ▶
meer artikels over Binnenschrijnwerker ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

werkgever
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >