Techniekers gezocht!: Meest gevraagde technische profielen in de industrie
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
jij bent onze nieuwe held
werkgevers
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
Techniekers gezocht!: Meest gevraagde technische profielen in de industrie
Techniekers gezocht!: Meest gevraagde technische profielen in de industrie Elke sector schreeuwt naar geschoolde vakmensen en ook in de industrie/productie is er grote vraag naar techniekers. Maar wat zijn nu de meest gevraagde technische beroepen in de industrie en welke studies heb je best achter de rug?

Onderhoudstechniekers in de industrie
We starten met de meest gevraagde functie namelijk de onderhoudstechnicus. Er staan in België bijna 8.000 vacatures open voor onderhoudstechnieker.

De meestvoorkomende zijn vacatures voor onderhoudsmecanicien en vacatures voor onderhoudselektricien. Voor deze functies heb je best een professionele bachelor in handen. Maar ook via het secundair onderwijs kan je in dit beroep starten. We merken zelfs dat je met een Se-na-se (specialisatiejaar) evenveel kans maakt op een job als technieker als met een bachelor.

Er is ook volwassenenonderwijs en ondernemerschapstrajecten mogelijk als je op latere leeftijd beslist om onderhoudstechnieker te worden. Volg je volwassenenonderwijs met als doel industrieel technieker te worden, zorg dan zeker dat je tenminste enkele maanden stage kan lopen om ervaring op de werkvloer op te doen. Lukt dit niet? Kies voor een opleiding met voldoende praktijklessen. Een klein beetje ervaring is een belangrijke factor bij bedrijven. Ze willen namelijk op voorhand zo goed als zeker zijn dat je de functie aankan en dat je zo snel mogelijk inzetbaar bent.

Hieronder geven we enkele specifieke profielen maar weet dat het veelal gaat om dezelfde jobs die ook onder een andere functie geplaatst worden. Bedrijven doen dit omwille van de krapte op de arbeidsmarkt.

Technieker elektromechanica - Elektromechanieker vacatures
Met meer dan 5.000 vacatures moet een elektromecanicien niet veel onderdoen voor zijn collega de onderhoudstechnieker. De vacatures zijn mooi verdeeld over Vlaanderen. Alleen Limburg heeft minder nood aan techniekers in de industrie. Maar zoals reeds aangehaald overlappen beide functies elkaar.

Technieker elektriciteit - industrieel elektricien
Iets minder gezocht maar daarom niet minder gegeerd, zijn de industrieel elektriciens. Wij vonden een kleine 500 vacatures voor technieker elektriciteit. Belangrijke nuance dat we hier maken is dat we industrieel elektriciens in bouwbedrijven of montagebedrijven uitsluiten. Ook al zijn veel taken vergelijkbaar, werken als industrieel elektricien in een machinepark vergt een andere aanpak.

Industrieel project manager
Ook in de industrie wordt projectmatig gewerkt en is er dus nood aan industriële projectleiders. Een industrieel project manager volgt een volledige plaatsing of vernieuwing van A tot Z op. Dit kan gaan om:

De meest gezochte industriële project managers hebben een academische bachelor industriële wetenschappen of een master in handen.

meer artikels over Industrie - Productie ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

werkgever
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >