Gemiddeld loon technieker: 16 tot 22 euro per uur
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
jij bent onze nieuwe held
werkgevers
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
Gemiddeld loon technieker: 16 tot 22 euro per uur
Gemiddeld loon technieker: 16 tot 22 euro per uur Er zijn veel soorten technici dus het gemiddelde loon van een technieker is niet zo eenvoudig te berekenen maar we geven je toch een richtlijn en vooral een uurloon per soort technieker

Het loon van een technieker: uurloon of maandloon?
In de meeste gevallen is een technieker een arbeider en ontvangt de technieker een uurloon. Als de technicus echter als bediende beschouwd wordt, zal dit een maandloon worden.

Een uurloon of maandloon (bruto) als technieker wordt anders berekend en zal een ander nettoloon geven. Het beste dat je kan doen is je maandloon om te rekenen naar een uurloon om een vergelijking te maken. Let er wel op dat dit een benadering is. Voor zekerheid vraag je deze berekening aan een sociaal secretariaat of vakbond.

Het PC en sector van je tewerkstelling bepalen je loon
Het paritair comité van je werkgever bepaalt mee je loon als technieker. Zal zal een technicus in de bouw een andere verloning kennen dan een technicus in de metaalsector. Ook al hebben ze beiden dezelfde taken.

Technieker zonder diploma of ervaring: 14 euro per uur
Een startende technieker zonder diploma of ervaring zal het met veel minder moeten doen dan de ervaren collega’s. Reken dat je net iets meer dan 14 euro per uur zal ontvangen. Dit komt neer op ongeveer 2.200 euro per maand. 

Ook hier is het belangrijk om rekening te houden met het PC of sector van je werkgever want elke sector kent een minimumloon. 

Ook bestaan er onderverdelingen. bij de bouw (PC124) vallen technieker onder categorie III (geschoolde). Als niet-geschoolde technieker zal je dus minder verdienen dan standaard voor techniekers in de bouw. bij dit concreet voorbeeld verwerf je dit statuut wel na 3 jaar ervaring.

Je eerste job als technieker: bijna 17 euro per uur
Techniekers zijn gegeerd goed en verdienen goed. zo zal je als afgestudeerde technieker kunnen starten aan bijna 17 euro per uur. Heb je een diploma elektromechanica dan klimt dit bruto uurloon zelfs naar 18 euro.

Het loon van een technicus volgens de taken of functieomschrijving
De meeste lonen voor technici liggen in elkaars buurt maar per soort technieker kan je in detail het loon of salaris bekijken.

Hoger loon door ervaring, flexibiliteit en beschikbaar
Het loon van jou als technieker kan snel de hoogte in gaan afhankelijk van enkele criteria die je hanteert. Onderstaande zaken geven automatisch een hoger loon. Het is aan jou of je deze binnen je job wenst.

Welke extralegale voordelen heb je zeker als technieker?
Gevaarlijk om het woord zeker te gebruiken maar als technieker zou je onderstaande extralegale voordelen eigenlijk zeker in je contract staan moeten hebben:

Optioneel kunnen ook:

meer artikels over Techniekers ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | vacatures plaatsen | freelancers | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

werkgever
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Selecteer zelf max afstand, functie, ..
Bewaar jobs voor later (MyJob)
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >