De meest gemaakte fouten van een recruiter
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
jij bent onze nieuwe held
bedrijven / HR
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
De meest gemaakte fouten van een recruiter
De meest gemaakte fouten van een recruiter Een recruiter heeft het druk: veel taken, veel meetings en veel zoekwerk. Logisch dat er bepaalde fouten telkens opnieuw insluipen. We geven je hier de meest voorkomende fouten van recruiters

Fout nummer 1: niet reageren
We vallen direct met de deur in huis: dit is de meest voorkomende fout van een recruiter en we weten allemaal dat het eigenlijk niet zo mag zijn maar ja…

Sollicitanten negeren is dus echt wel not-done

Fout nummer 2: tijd verliezen met randzaken
Het klinkt dubieus maar wat we bedoelen is dat je de focus hoog moet houden. Er wachten al zo veel taken voor een recruiter dat je echt preoriteiten moet stellen:

Het is een goede denkoefening om één maal in een kwartaal je dagindeling en takenpakket door te nemen en te evalueren of de taken opbrengen en zinvol zijn. 

Fout nummer 3: onnodige niches creëren op je vacatures
Het is niet omdat je op zoek moet naar een financieel profiel dat je alle financiële website moet doornemen en offertes aan te vragen. 

Je hoeft je vacature ook niet toe te spitsen op generatie Y of millennials. In veel gevallen komen deze ook in aanraking met je vacature op je standaard mediakanalen zoals job boards en sociale media.

Fout nummer 4: diploma en x jaren ervaring eisen
Maak het jezelf niet moeilijker dan nodig. Door op voorhand in je vacature een diploma te vragen of een bepaald aantal jaar ervaring schakel je veel potentiële kandidaten uit. Plaats eerder in de vacature de minimumeisen. 10 jaar ervaring in de zorgsector is misschien niet nodig en kan met 5 jaar ervaring ook gebeuren. Heb je echt wel een master nodig of is een bachelor ook voldoende?

Zelfs het woordje “5 jaar ervaring is een pluspunt” wordt al vaak gelezen door de kandidaten als “ik moet minstens 5 jaar ervaring hebben”

Fout nummer 5: beperkte kennis
Veel recruiter vervallen in de routine en vergeten dat ook zij zich regelmatig moeten bijscholen. Maak deze fout niet en:

Fout nummer 6: zinloze gesprekken
Nog een veelvoorkomende fout is het maken van zinloze gesprekken. Eén van de vaardigheden van een goede recruiter is communicatief zijn maar dit moet steeds een doel hebben. Deze gesprekken kan op elk niveau voor de recruiter:

Door deze zinloze gesprekken niet te voeren kan je als recruiter al snel 3 volle dagen per maand uitsparen welke je kan spenderen aan puntje 5 in dit artikel

Fout nummer 7: geen hulp vragen
Dit is een fout die bij veel functies voorkomt. Je komt als recruiter in aanraking met veel professionals en deze zijn meestal bereid je te helpen. Vraag dus steeds hulp aan:

Wie alle fouten hierboven niet maakt, is aardig op weg om de perfecte recruiter te worden. Of wie weet: ben je het reeds...

Bekijk vacatures voor Recruiter ▶
meer artikels over Recruiter ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

bedrijven
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >