Recruiter: wordt je een specialist of generalist?
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia

vacatures plaatsen
magazine
Clickimage

Mijn CV

Mijn JOBS

leden
Recruiter: wordt je een specialist of generalist?
Recruiter: wordt je een specialist of generalist? De functie van recruiter heeft vele uitdagingen. Elke uitdaging heeft een bepaalde kennis en vaardigheid nodig. De vraag is dus of je als recruiter specialiseert of niet

Wat is het verschil tussen een specialist recruiter en een recruiter generalist?
Een generalist recruiter kan overal ingezet worden en kent de algemene kneepjes van het vak als geen ander. Een recruiter specialist echter is vooral op de hoogte van een bepaalde sector of functiegroep. 

In het begin van je carrière als recruiter zal je zo goed als zeker een generalist zijn. Er zijn te veel taken van een recruiter die je onder de knie dient te hebben om dan al een specialisatie te kiezen. De enigste uitzondering is als je in het verleden ervaring opdeed in een bepaalde sector. 

Na een paar jaar zal je als recruiter merken dat je meer voeling hebt met bepaalde profielen of sectoren. Op dat moment kan je kiezen om je toe te leggen op deze specialisatie

Dicht bij huis werken
Een recruiter specialist zal selectiever te werk gaan bij het selecteren van vacatures. De kans dat een recruiter specialist dicht bij huis kan werken is kleiner dan bij een recruiter generalist. Alles is natuurlijk afhankelijk van de specialisatie. Een recruiter specialist die werkzaam is in de zorg zal minder ver moeten pendelen dan een recruiter specialist die gespecialiseerd is in financiële profielen voor multinationals.

Recruiter specialist: begrijp de sector en de markt
Wat maakt een recruiter een specialist? Vooral de kennis van een sector is belangrijk. Je kan deze kennis opdoen door werkzaam te zijn in de sector of door het uitoefenen van een andere functie in het verleden. Veel voorkomende specialisaties in sectoren zijn:

Daarnaast kan je ook specialiseren in:

Solliciteren als recruiter specialist
Een generalist zal tijdens een sollicitatie zijn brede kennis moeten tentoonstellen. Een specialist zal eerder zijn vakkennis moeten kunnen aantonen. Voor een generalist zijn dit naast de kennis van de taken als recruiter en de vaardigheden van een recruiter.

Beiden zullen hun hard skills als recruiter ook moeten bewijzen. 

Bekijk vacatures voor Recruiter ▶
meer artikels over Recruiter ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

worktalia

profiel

mijn JOB

dossiers
vacatures plaatsen
job plaatsen
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >