hard skills van een recruiter
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
jij bent onze nieuwe held
werkgevers
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
hard skills van een recruiter
hard skills van een recruiter Een recruiter heeft aardig wat taken waarbij de nodige kennis voor nodig is. Welke kennis, hard skills en vaardigheden moet een recruiter bezitten?

Kennis van softwarepakketten
Eén van de belangrijkste hard skills die moet hebben als recruiter is een grondige kennis van verschillende softwarepakketten. Enkele van de typische softwarepakketten voor een recruiter zijn dezelfde als voor veel bedienden:

Daarnaast zal een grondige kennis van presentatietools een plus zijn omdat je niet voor elke vacature een extern grafisch bureau kan inschakelen. De opmaak van een vacature zal je vaak zelf moeten opmaken

Ook een ATS pakket (applicant tracking systemen) zal je moeten kennen. Deze pakketten volgen het volledige proces van werving en maakt rapportering en opvolging een pak eenvoudiger...als je de software kent...

Kennis van online tools
Vaak zal je een vacature plaatsen op een job board, aggregator of media platform waarbij je zelf alle gegevens dient in te geven. Als je reeds een basiskennis hebt van deze online tools, wijst alles zichzelf uit. Ze werken namelijk bijna allemaal op dezelfde manier. 

Kennis van Big-Data
Big-Data is niet meer of minder dan veel gegevens. Probleem is dat je deze gegevens moet filteren en verwerken tot bruikbare cijfers. Beheren van Big-Data is een proces dat je langzaam leert en in veel gevallen zal je steeds dezelfde data opvragen. 

basiskennis van marketing
Bij het plaatsen van een vacature moet je eerst en vooral weten waar je dit kan doen aan de best mogelijke prijs. Het is geen diepgaande vorm van marketing maar je moet wel voeling hebben met marketing om de juiste beslissing te kunnen nemen. 

Het belangrijkste hier is de markt kennen en weten waar je welke vacature plaatst. Soms zijn dat enkel vakbladen en soms is het een grote mediacampagne. Aan jou de keuze..

Een recruiter is ook een verkoper
Wat? Een verkoper? Ja, echt wel. Want je moet nu eenmaal je bedrijf verkopen aan de best kandidaat die morgen nog twee andere bedrijven zal bezoeken. Als echte verkoper voel je aan waar de breekpunten liggen. Is het salaris belangrijk? Woon-werkverkeer? Of is het belangrijk dat je de functie inhoud en carrièremogelijkheden grondiger uitlegt. 

administratieve duizendpoot
Een groot deel van het werk dat een recruiter doet heeft te maken met administratieve opvolging. Een goede kennis van alle administratieve tools zoals software, telefooncentrales of locatiebeheer zorgen voor een vlotte werving en selectie voor de recruiter.

Een recruiter begrijpt de cijfers in Euro

Het budget wat een bedrijf aan werving en selectie kan besteden is niet eindeloos. Integendeel: soms is het moeilijk om extra budget los te krijgen om bepaalde moeilijke profielen op te sporen. 

Het is dan aan jou als recruiter om een waterdicht budget op te zetten en achteraf cijfermatig aantonen dat het budget goed besteed werd. 

Soft skills van een recruiter
Naast bovenstaande hard skills heb je ook vaardigheden voor een goede recruiter die eerder aangeboren zijn. De zogenaamde soft skills. De belangrijkste zijn punctueel en communicatief zijn. 

 

Bekijk vacatures voor Recruiter ▶
meer artikels over Recruiter ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | vacatures plaatsen | freelancers | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

werkgever
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Selecteer zelf max afstand, functie, ..
Bewaar jobs voor later (MyJob)
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >