7 Vaardigheden van een goede boekhouder
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia

vacatures plaatsen
magazine
Clickimage

Mijn CV

Mijn JOBS

leden
7 Vaardigheden van een goede boekhouder
7 Vaardigheden van een goede boekhouder Welke vaardigheden heb je als boekhouder nodig om de taken van een boekhouder of hulpboekhouder tot een goed eind te brengen? We schrijven 7 competenties op die je als boekhouder niet mag missen!

Vacature van een boekhouder
Als je een vacature voor een boekhouder opent dan zie je veel taken staan. Afhankelijk van het team dat je in terecht komt, zullen deze taken zich toespitsen op een niche of over de volledige boekhouding. 

Vaardigheid 1: stiptheid
Als boekhouder moet je stipt kunnen werken. Niet alleen in de boekhoudsoftware maar ook in je andere taken. Als boekhouder moet je je stipt houden aan je agenda (meetings, afspraken,... ) zodat het bedrijf vlot alle cijfers kan krijgen zonder vertraging.

Vaardigheid 2: nauwkeurigheid
Als boekhouder werk je met financiën. De cijfers dat je input zijn effectieve euro’s en dat moet tot op de komma nauwkeurig gebeuren. Deze competentie wordt als vanzelfsprekend beschouwd maar dat is het niet. Het is een echte vaardigheid om dit elke dag opnieuw voor elkaar te krijgen. 

Vaardigheid 3: verantwoordelijk
Niet alles wat je doet kan dubbel gecontroleerd worden. Je gegevens moeten dus direct juist zijn. Met andere woorden draag je de volledige verantwoordelijkheid van je werk. In sommige situaties is het ook belangrijk dat je jouw verantwoordelijkheid neemt als boekhouder tegenover een ander personeelslid of collega. Krijg je iets fout binnen of zie je een fout gebeuren dan moet je dit melden of zelf proberen recht te zetten. Bespreek dit eventueel steeds met je leidinggevende of directeur/manager.

Vaardigheid 4: Vlot in administratie
Dat je ook voor ander administratief werk sterk voor de dag dient te komen, spreekt voor zich. 

Vaardigheid 5: wiskundig en analytisch
Als boekhouder wordt er ook verwacht dat je de cijfers die je input of beheert ook goed begrijpt. Je moet de nodige berekeningen kunnen maken en de cijfers kunnen analyseren. Door dit te doen voorkom je namelijk fouten en kunnen andere afdelingen gebruik maken van je analyse om hun budgetten en werk te beoordelen. 

Je zal ook je analytisch vermogen moeten aanspreken als je presentaties of rapporten moet opmaken. Deze moeten namelijk de moeilijkste cijfers eenvoudig voorstellen...

Vaardigheid 6: communicatief
Als boekhouder zit je nooit alleen op je eiland. Je werkt zelfs in de kleinste KMO samen met de directeur en in grote bedrijven werk je soms met 100 financiële collega’s. Je zal dus als boekhouder ook een ware teamspeler moeten zijn met aardig wat communicatieve vaardigheden. 

Vaardigheid 7: werken met computers en bijbehorende (boekhoud)software
Het werken met computers is niet meer weg te denken in de boekhoudafdeling. Er zijn zo goed als geen bedrijven meer in België waar er geen boekhoudsoftware aanwezig is. De kennis van minstens één groot boekhoudpakket is een essentiële vaardigheid.

Zorg er zeker voor dat je vlot met een desktop of  laptop overweg kan.

Bekijk vacatures voor Boekhouder ▶
meer artikels over Boekhouder ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

worktalia

profiel

mijn JOB

dossiers
vacatures plaatsen
job plaatsen
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >