Verschil tussen accountant en boekhouder
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
jij bent onze nieuwe held
werkgevers
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
Verschil tussen accountant en boekhouder
Verschil tussen accountant en boekhouder De beroepen accountant en boekhouder worden vaak door elkaar gehaald. Maar heeft het zin om als boekhouder ook naar vacatures te kijken van een accountant? En omgekeerd? We leggen even het verschil uit…

Is er een verschil tussen accountant en boekhouder?
Ja. Er is zelfs een groot verschil tussen accountant en boekhouder. In die mate zelfs dat het als boekhouder meestal geen zin heeft om zomaar in te gaan op een vacature van een accountant en bij dat bedrijf te solliciteren. 

Verschil tussen accountant en boekhouder: kort uitgelegd
Als we heel kort door de bocht gaan heeft een accountant vooral een controlerende en adviserende functie en een boekhouder vooral een uitvoerende. 

Een accountant mag alle taken van een boekhouder uitvoeren. Doch. Niet elke boekhouder mag alle taken van een accountant uitvoeren. 

Verschil tussen boekhouder en accountant ligt ook vaak in de taken
Waar je als boekhouder zoals reeds aangegeven veel uitvoerende/verwerkende taken zal krijgen, zullen accountants meer taken krijgen die aanleunen bij het management. 

Het verschil ligt hem ook in de opleiding en diploma
Een accountant heeft hogere diploma’s in handen om te mogen doorgaan als accountant. Zo zal er zeker hogeschool of universiteit nodig zijn.
Ook heb je als accountant de titel nodig van het IAB of BIBF. Sommige vacatures voor accountant laten toe dat je bereidt bent om deze titel te behalen in een bepaalde tijdspanne.

Een boekhouder kan haar opleiding of diploma op verschillende manieren in handen krijgen. Dus ook via avondschool of korte opleidingen. Het is echter zo dat er veel opleidingen tot boekhouder mogelijk zijn. Dus ook hogere studies. Hoe vlotter je studies verliepen en hoe hoger je diploma hoe meer je zal verdienen als boekhouder. ook ervaring zal je steeds hogerop brengen. 

Zo kan je bijvoorbeeld doorgroeien tot boekhouder-fiscalist (lees hier het verschil tussen boekhouder en boekhouder-fiscalist) of hoofdboekhouder.

TIP: staat er vacature boekhouder/accountant dan kan je ook solliciteren op deze vacature als boekhouder. Kijk wel goed naar de gevraagde taken om zeker te zijn dat je deze aankan.

Bekijk vacatures voor Boekhouder ▶
meer artikels over Boekhouder ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

werkgever
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >