Verschillende soorten kraanmannen in de bouw
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
jij bent onze nieuwe held
werkgevers
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
Verschillende soorten kraanmannen in de bouw
Verschillende soorten kraanmannen in de bouw Kraanmannen worden veel gezocht in de bouw maar niet elke vacature voor kraanman bevat dezelfde vaardigheden of taken.

Torenkraanbestuurder
Een torenkraan (ook werfkraan of bouwkraan genoemd) wordt vooral gebruikt op grotere werven of bij bouwwerken die sterk in hoogte toenemen zoals appartementsblokken. 

In Vlaanderen zijn er niet zoveel vacatures voor torenkraanbestuurders en bij veel vacatures vragen ze één tot meerdere jaren ervaring met andere kranen bij voorkeur kranen die op grote hoogte werken. 

Telescopische kraan
Met een telescopische kraan kan je lasten hijsen en verplaatsen. Een telescopische kraan wordt niet zo veel gebruikt in de bouw omdat men meer een vrachtwagen voor de aanlevering en vaste kraan voor de plaatsing gebruikt. Er zijn dan ook weinig vacatures voor kraanmannen die een telescopische kraan moeten bedienen 

Portaalkraan of bovenloopkraan
Ondanks het feit dat een portaalkraan vrij veel gebruikt wordt in werkplaatsen, zal je niet veel jobs vinden waarbij je uitsluitend met de kraan werkt. Een portaalkraan zal dus bediend worden door arbeiders in de werkplaats zelf. 

Containerkraan of havenkranen
Dit is een relatief nieuwe soort kraan dat vooral gebruikt wordt voor het laden en lossen van containers. Logisch dat men vacatures voor kraanmannen van conainerkranen dus het meest terug vindt in havens. Maar ook aan kades aan binnenwaters vindt je containerkranen.

Graafkraan
Met de graafkraan of graafmachine komen we bij één van de populairste kranen in de bouw. Graafkranen worden niet enkel gebruikt voor grondwerken maar ook voor het laden en lossen van vrachtwagens. 

Voor werkgevers is het invullen van vacatures voor graafkraanbestuurders niet zo eenvoudig omdat een graafkraanbestuurder een belangrijke rol speelt op de werf. Hij moet stipt, nauwkeurig en veilig werken. 

meer artikels over Bouw - Constructie ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | vacatures plaatsen | freelancers | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

werkgever
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Selecteer zelf max afstand, functie, ..
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >