Oude dokken: Afrikalaan, Houtdok en Handelsdok
WorkTalia

plaats job
Clickimage
vacature plaatsen
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
vacatures in België
werkgevers
mijn loon
sector / groep
functies
vacatures

Oude dokken: Afrikalaan, Houtdok en Handelsdok

sectoren > North Sea Port - Haven Gent - Terneuzen
Oude dokken: Afrikalaan, Houtdok en Handelsdok

De Afrikalaan ligt aan de oudste dokken van de haven: het Handelsdok en het Achterdok. Op dit moment zijn er een kleine 50 bedrijven actief en dit komt overeen met bijna 750 werknemers. Een bruisende werkomgeving dus. 


Geschiedenis: ontstaan in 1829
Net vóór België zich losscheurde van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden in 1830 werden het Houtdok en het Handelsdok aangelegd. 

In de 19de eeuw kreeg Gent met haar samenvloeiing tussen Leie en Schelde een ware economische boom. In 1823 werd het Kanaal Gent-Terneuzen aangelegd ter verbetering van bestaande waterlopen zoals de Sassevaart waardoor Gent een vlotte verbinding met de Noordzee kreeg. Om de scheepvaart en bijhorende activiteiten te structureren werden de dokken aangelegd.  

Momenteel worden de Oude dokken zoals het Handelsdok en het Houtdok genoemd worden enkel nog gebruikt door een 5 tal bedrijven.  De zware scheepvaart bevindt zich dieper in de haven van Gent. Er is ook een symbiose tussen werken en wonen aanwezig. 

Ligging Oude dokken Gent
De situering van de Afrikalaan is ideaal te noemen. Er is een eenvoudige aansluiting tussen de Afrikalaan en het centrum van Gent via meerdere fietsbruggen en vlot openbaar vervoer. Ook als je pendelt van buiten Gent, is dit gebied snel te bereiken via het station Dampoort. 

Door de komst van de Verapazbrug is er nu ook een betere doorstroming voor wagens en wordt de Dampoort iets meer ontlast. 

Werken in de Oude dokken
Voor we op de Afrikalaan belanden, rijden we door de Koopvaardijlaan en aan het begin van deze straat vinden we het Quantum gebouw. Dit is een kantoorcomplex met meerdere bedrijven en satellietkantoren van werkgevers buiten Gent. Om vlot vacatures in de Oude dokken te kunnen zoeken, nemen we ook de westzijde van het Handelsdok mee in ons overzicht.

Maar naast bedrijven in de Quantum Building en andere kantoorgebouwen zijn er ook nog enkele andere bedrijven in de Oude dokken aanwezig zoals:

Vacatures zoeken in de Oude dokken
Logisch dat je gecharmeerd bent door de Oude dokken. Het is een aangename plaats om te werken en, zeker in de zomer met het vele groen en het centrum van Gent op nog geen 10 minuten wandelen. 

Om echter vacatures in de Oude dokken van Gent te vinden moet je wel wat moeite doen tenzij je onze pagina’s gebruikt. Alle bedrijven vallen onder de postcode van Gent centrum (9000) en veel bedrijven hebben er enkele een satellietkantoor dus kan je eigenlijk niet echt weten dat het bedrijf actief is in de Oude dokken.

Wil je WorkTalia niet gebruiken, raden we aan om via Google of een andere kaartendienst de bedrijven op te zoeken en via hun website te zoeken naar vacatures. Vergeet dan niet deze bedrijven op te slaan want de kans bestaat dat je niet direct je droomjob vindt.

meer artikels over North Sea Port - Haven Gent - Terneuzen ▶
© WorkTalia | Kruishoutemsesteenweg 96, 9750 Kruisem (BE) | Cooky Policy | Privacy Policy | vacatures plaatsen | freelancers
vacatures zoeken
jobs

functies

je loon

sectoren

werkgever
annuleren
directe links naar bedrijven en jobs
gratis job tests voor beroepskeuze
Bewaar of mail jobs voor later
Reeds geregistreerd? Klik hier >
annuleren
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
annuleren
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >