Werk zoeken in de haven van Gent: North Sea Port
WorkTalia

plaats job
Clickimage
vacature plaatsen
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
vacatures in België
werkgevers
mijn loon
sector / groep
functies
vacatures

Werk zoeken in de haven van Gent: North Sea Port

sectoren > North Sea Port - Haven Gent - Terneuzen
Werk zoeken in de haven van Gent: North Sea Port

Havens zijn een aantrekkelijk plaats om te werken voor zowel bedienden als arbeiders. Maar hoe zoek je vacatures in de haven van Gent, Vlissingen of Terneuzen?


North Sea Port: meer dan 500 werkgevers op 60 km afstand
In 2018 smelten de havens van Gent, Terneuzen en Vlissingen samen tot North Sea Port. Deze Engelse benaming is een handige, internationale bewoording voor Noordzeehaven. 

De zwaartepunten qua werkgelegenheid en jobs in de haven liggen in Terneuzen en het noorden van Gent. Waar de bedrijven in Terneuzen nog vrij gecentraliseerd liggen, strekt de haven in Gent zich uit tussen het noorden van Gent Centrum en Zelzate. 

Vooral in de deelgemeenten Wondelgem, Oostakker, Evergem en Desteldonk zijn er veel werkgevers aanwezig. Maar ook aan de andere kant van het kanaal Gent-Terneuzen, in Evergem, zijn er mogelijkheden. Zeker voor mensen die wonen in Eeklo of Lievegem. 

Hoe zoek je werk in de haven?
Vacatures zoeken in North Sea Port is net dat tikkeltje moeilijker dan vacatures zoeken in een je stad waar je gewoon je woonplaats ingeeft. Wie wil werken in de haven van Gent of Terneuzen kan beter direct vacatures zoeken via een functie of bedrijven in de haven van Gent zoeken. De kans bestaat anders dat je mooie functies of werkgevers over het hoofd ziet.

De verschillende dokken van North Sea Port
Op zich speelt het niet zoveel rol om te weten waar welk dok ligt als je werk zoekt. Maar voor de volledigheid sommen we nog even alle Belgische dokken op van noord naar zuid:

Ook al typeren deze dokken de haven, de meeste werkgevers van North Sea Port liggen niet aan een dok maar in een industrieterrein binnen het havengebied. Dit is belangrijk om weten want het bevordert de bereikbaarheid van deze bedrijven.

Hoe delen we North Sea Port dan wel het beste in als je vacatures zoekt?
De haven bestaat uit grote blokken die vergelijkbaar zijn met industrieterreinen. Als je vacatures zoekt in North Sea Port (vooral de haven van Gent tot Zelzate nvdr)  kies je 1 van deze blokken als uitvalbasis om je zoektocht naar een job te starten.

De belangrijkste delen van de haven in Gent zijn:

Het belangrijkste bij je zoektocht is, als je op de kaart kijkt, je niet volledig door de haven of Gent moet. Visueel betekent dit dat je vooral zolang mogelijk op de R4 moet blijven tot je aan je industrieterrein aankomt. 

Haven van Gent indeling en terreinen

Is er vlot verkeer in North Sea Port?
Iedereen wil vlot naar en van zijn werk geraken. Het is dus belangrijk om te weten of er steeds vlot verkeer is in de haven. En ook al zijn de wegen in de haven van Gent op bepaalde plaatsen erg verzadigd zoals in Evergem (kruising R4 met N456) en aan de koppeling tussen de R4 en de Eisenhowerlaan je kan vlot pendelen. 

Dit problemen aan de eisenhowerlaan zijn nu van de baan door het heraanleggen van de rotonde en ook in Evergem zijn er zware werken op til om het verkeer vlotter te laten doorvloeien. 

Weet dat havenbedrijven progressieve werkgevers zijn en dus remote of flexibele werken is vaak geen enkel probleem. 

Belangrijk om aan te geven is dat bij werken in ploegen de verkeershinder sowieso beperkt is omwille van de uren dat je op en af rijdt. 

meer artikels over North Sea Port - Haven Gent - Terneuzen ▶
© WorkTalia | Kruishoutemsesteenweg 96, 9750 Kruisem (BE) | Cooky Policy | Privacy Policy | vacatures plaatsen | freelancers
vacatures zoeken
jobs

functies

je loon

sectoren

werkgever
annuleren
directe links naar bedrijven en jobs
gratis job tests voor beroepskeuze
Bewaar of mail jobs voor later
Reeds geregistreerd? Klik hier >
annuleren
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
annuleren
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >