Vakantiejob of stage als recruiter: de perfecte leerschool
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia

vacatures plaatsen
magazine
Clickimage

Mijn CV

Mijn JOBS

leden
Vakantiejob of stage als recruiter: de perfecte leerschool
Vakantiejob of stage als recruiter: de perfecte leerschool Ben je bezig met een bachelor of masteropleiding en wens je te werken binnen werving en selectie? Dan is een stage als recruiter perfect voor jou. Ook een vakantiejob als rekruteerder is mogelijk

Wat zijn je taken op stage als recruiter?
De taken op je stage zijn exact dezelfde taken van een recruiter die reeds actief aan de loopbaan begonnen is. 

De taken van een vakantiejob recruiter
Je takenpakket als recruiter tijdens een vakantiejob zullen gelijkaardig zijn met een stage als recruiter al bestaat de kans dat je eerder ingeschakeld wordt om kleinere en wederkerige taken uit te voeren zoals:

Door de korte periode dat je werkzaam bent in het bedrijf, zal je waarschijnlijk niet zelf de kandidaten mogen screenen of opvolgen. Maar wees zelfzeker en, mocht je enkel administratieve taken toebedeeld krijgen, vraag dan zelf om gesprekken mee te volgen. 

Hoe dan ook zal je tijdens je vakantiejob als recruiter de nodige know-how opdoen die je later kan gebruiken als je gaat werken op een HR afdeling en zeker als je de functie recruiter wenst uit te oefenen.

Sociale wetgeving
Tijdens je stage of vakantiejob zal je voor het eerst echt geconfronteerd worden met de sociale wetgeving. Wees hier accuraat in als recruiter. De sociale wetgeving laat namelijk geen ruimte voor “ongeveer” of “ja maar” 

Het loon van een jobstudent recruiter
Op je stage als recruiter ontvang je geen salaris of loon. Als vakantiejob daarentegen wel. Op je vakantiejob als recruiter kan je tussen de 1.400 euro en 1.800 euro verdienen wat in de lijn is met het loon van een recruiter. Alles is afhankelijk van je leeftijd en het totaal aantal gewerkte uren per jaar. Pin je echter niet vast op het geld als student maar kies voor een uitdagende job die past binnen je profiel.  

 

Bekijk vacatures voor Recruiter ▶
meer artikels over Recruiter ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

worktalia

profiel

mijn JOB

dossiers
vacatures plaatsen
job plaatsen
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >