Voordelen van externe HR experten en externe recruiters
WorkTalia
Clickimage
log in
vacatures plaatsen?
HR specialist
freelancer / consultant?
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
HR & recruiting
werkgevers
test jezelf
sector / functies
mijn loopbaan
vacatures
Voordelen van externe HR experten en externe recruiters
Voordelen van externe HR experten en externe recruiters Werken met externe recruiters of externe HR experts heeft vele voordelen. We noemen de belangrijkste op en geven ook enkele tips om vlot samen te werken met externe recruiters of HR experts.
vacatures plaatsen op WorkTalia ▶
-
Hulp nodig? Gebruik onze HR experts ▶

Welke voordelen heb je als bedrijf met externe recruiters?
Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het werken met externe recruiters. Eerst en vooral hoef je je geen zorgen te maken over je interne HR of recruitment afdeling. Enkele bedenkingen die je kan stellen over je eigen HR afdeling of recruiters:

Zoals je leest, zijn er vele redenen om te werken met externe recruiters of HR experts. 

Daarnaast is er ook het budgettaire aspect. Een externe recruiter of expert zal sowieso goedkoper zijn en beter te monitoren dan interne medewerkers die ook andere HR taken vervullen.

Bijkomend voordeel is dat je een externe recruiter enkel inzet wanneer dit nodig is. Dit kan een bepaalde periode zijn of telkens voor vacatures van bepaalde profielen.

Voordelen van externe experts
Ook al heb je één of meerdere HR medewerkers in je bedrijf, een externe HR expert kan je op vele vlakken bij staan. De kans is namelijk groot dat je medewerkers enkel op de hoogte zijn over algemene HR taken of dat ze hun handen vol hebben met dagelijkse personeelszaken zoals payroll en loonadministratie. De grootste voordelen van externe HR experts zijn:

Je hoeft ook niet steeds dezelfde expert te bellen bij elk probleem dat zich stelt op je personeelsafdeling. Je kan voor elk specifiek probleem een andere HR expert contacteren.

Welke externe recruiter kies je?
Als je over externe recruiters praat dan heb je verschillende keuzes:

Elk van hun heeft haar eigen voordelen en kostenplaatje. 

We starten met de befaamde headhunter. Deze recruiter schakel je vooral in bij moeilijke profielen zoals managementfuncties of senior technische profielen. 

Voor moeilijke profielen zoals hierboven waarbij de vereisten aan vaardigheden en taken beter meevallen kan je ook beroep doen op een selectiebureau. We denken dan bijvoorbeeld aan een IT profiel met 2 jaar ervaring of startende accountant. 

Deze selectiebureaus hebben een breed netwerk aan profielen en weten hoe ze actief kunnen zoeken naar geschikte kandidaten. Het benaderen van passief werkzoekenden is een kunst op zich.

Een interimkantoor schakel je als bedrijf dan eerder in voor algemene profielen waarbij je denkt voldoende kandidaten te vinden. Ze steunen vooral op een bestaand netwerk en actieve job posting. Ze zullen zich minder inlaten met het direct benaderen van potentiële kandidaten die geen voorgaande interesse toonden. Interimkantoren hebben vaak ook een selectiebureau. Weet wel dat kandidaten in dienst zijn bij het interimbureau en geen rechtstreekse werknemers zijn.

Als laatste nemen we de externe recruiter. Deze recruiter werkt volledig in dienst van jouw bedrijf en afhankelijk van zijn of haar kennis kan je de externe recruiter indelen bij de headhunters of selectiebureaus. 

Een externe recruiter, freelance recruiter of recruiting consultant kan specifieke taken aan en kan dit vanuit het eigen kantoor doen of ook op jouw HR afdeling. Een externe recruiter is perfect voor je HR afdeling te ondersteunen. Tijdelijk of op iets langere termijn. Door de vele korte opdrachten bouwt de externe recruiter snel kennis op en blijft hij up-to-date met de laatste vernieuwingen. Een externe recruiter kan ook je brug vormen voor de samenwerking met een headhunter of selectiebureau. 

Hoeveel kost een externe recruiter of HR expert?
Bij selectiebureau’s en headhunters zal je vaak een commissie of selectiefee betalen eens er een geschikte kandidaat gevonden is. Een interim verzorgt alle loonadministratie en je betaalt het interimkantoor via een berekening op het uurloon.

Een externe recruiter of externe HR expert zal je dan weer eerder per opdracht of per uur betalen. Afhankelijk van de opdracht zal dit dus goedkoper uitkomen. 

vacature plaatsen
Vacatures plaatsen
HR experts inhuren
HR experts inhuren
meer artikels over HRM - Personeel zoeken - werving en selectie ▶
vacatures plaatsen op WorkTalia ▶
Hulp nodig? Zoek tussen onze HR experts ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | vacatures plaatsen | freelancers | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

testjes

sectoren

werkgever
neen dank je
Om je bedrijf gratis toe te voegen, vacatures te plaatsen of onze CV databank te gebruiken moet je eerst gratis lid worden.
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >