9 vaardigheden van een accountant
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
jij bent onze nieuwe held
werkgevers
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
9 vaardigheden van een accountant
9 vaardigheden van een accountant Naast de evidente opleidingen heb je ook nog enkele soft skills nodig om het te maken als accountant. We geven jou 8 belangrijke vaardigheden van een accountant!

1) Teamspeler
Je kan niet alles alleen en je kan zeker niet alles weten. Een goede accountant heeft dus altijd wel iemand nodig. Vandaar dat een accountant ook een teamspeler moet zijn die weet waar hij terecht kan met welke vragen en zelf ook openstaan voor anderen met problemen of vragen. 

2) Geboren leider
Een team aansturen komt als van nature voor een accountant. De taken van een accountant zijn namelijk vooral controleren, rapporteren en adviseren. De verwerkende taken moeten uitbesteed worden en enkel een geboren leider kan zijn team optimaal laten werken.

3) Communicatief
Weten wat leeft. Dat is iets wat een accountant moet beheersen. Zo zal hij steeds naar zijn collega’s moeten luisteren. Ook het bijsturen of delegeren moet op een vlotte en spontane manier verlopen. Je leest het dus: je kan als accountant meer betere veel communicatieve skills hebben.

4) Time manager bij uitstek
Tijd is iets dat er altijd te weinig zal zijn. Je agenda tot op de minuut inplannen is niet alleen handig. Het zal levensnoodzakelijk zijn.

Alsof dit nog niet voldoende was, zal je jouw drukke agenda ook nog eens moeten synchroniseren met de agenda’s van je team, klanten en management.

5) Flexibel
Als accountant zal je veel veranderende situaties tegenkomen. Niet alleen je taken zullen snel wijzigen. Ook wetten en procedures veranderen om de haverklap. Zo is bijscholen niet alleen verplicht maar ook essentieel. 

Ook wordt innoveren op prijs gesteld. Wat reeds 5 jaar op dezelfde manier gebeurde, mag wel eens in vraag gesteld worden en soms zelfs volledig aangepast worden.

6) Organisatorisch
We schreven reeds dat een accountant een perfect time management moet hebben. Door de vele meetings, autoritten, bijscholingen en rapporteringen zal hij organisatorisch sterk moeten zijn. 

7) Geloofwaardig
Zeker van je stuk? Als je twijfelt dan twijfelt iedereen en dat mag niet. Het volledige staat of valt met jouw cijfers en rapporten. Het is aan jou om 100 procent geloofwaardig te zijn in alles wat je doet. Bij twijfel moet je eerst zelf de twijfel wegnemen. Eventueel in overleg met je team.

8) Commercieel ingesteld
Je werkt voor een bedrijf en dit bedrijf wil vooral winst maken of op zijn minst perfect functioneren. Dit betekend dat je commercieel ingesteld moet zijn. Je zoekt steeds de beste oplossingen voor het bedrijf waar je werkt. 

9) voorzichtig en stabiel
Ondanks alle andere soft skills moet je zeker en vast voorzichtig te werk gaan. Ook moet je zorgen voor een stabiele omgeving waar iedereen vertrouwen in heeft. 

Je mag de rand opzoeken maar nooit of te nimmer over de rand gaan als accountant.

Bekijk vacatures voor Accountant ▶
meer artikels over Accountant ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | vacatures plaatsen | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

werkgever
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >