Taken van een HR BP: wat doet een HR business partner?
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
jij bent onze nieuwe held
werkgevers
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
Taken van een HR BP: wat doet een HR business partner?
Taken van een HR BP: wat doet een HR business partner? Meer en meer bedrijven zien hun personeelsafdeling niet enkel als ondersteunende dienst. Zo wordt de HR afdeling langzaam een onderdeel van de volledige bedrijfsstrategie en wordt er bijkomend ingespeeld op innovatie. In deze veranderende wereld speelt de HRBP een belangrijke rol. Lees wat een HR business partners doet qua taken.

Wat is een HR business partner?
In een korte uitleg zeggen we dat de HRBP de brug slaat tussen het management en de HR afdeling. De taak van een HR BP is strategisch HR advies geven over en met de HR afdeling.

In de lange uitleg zeggen we ook dat er veel HR business partners zijn die de taken van een HR manager of het takenpakket van een HR project manager toegeworpen krijgen. Het is dan ook ‘HOT’ om als bedrijf een HRBP in dienst te hebben en als HR officer is het meer dan tof om HR business partner op je kaartje te zien.

In de puurste vorm is een HR business partner de persoon die een personeelsafdeling van buitenaf bekijkt en bijstuurt waar nodig. In realiteit staat de HRBP ook ter ondersteuning van het lijnmanagement inzake personeelszaken. Hij zal de HR afdeling dus eerder benaderen vanuit een zakelijk of sociaal oogpunt en niet enkel met een HR bril. 

De taken van een HR BP: in elk bedrijf anders ingevuld
Een greep uit de taken van een HRBP zijn moeilijk aan te duiden aangezien ze in elk bedrijf op een andere manier ingevuld worden. Wel is zeker dat de taken van een HR business partner steeds een overkoepelend karakter hebben.  Zo zijn onderstaande taken te vinden in veel vacatures voor HR BP:

De kans is bestaat dat je als payroll officer, recruiter of HR officer een promotie krijgt tot HRBP zonder dat je, een deel van, bovenliggende taken dient uit te voeren. Je zal dan vooral instaan voor:

Dan ben je vooral een uitvoerende HR business partner en minder een strategische HR business partner. Dit betekend ook dat je loon als HRBP er anders zal uitzien (lees: iets lager). Het is aan jou om te kijken of de taakomschrijving in de vacature voor HR businesspartner overeenkomt met jouw wensen. Werken als uitvoerend HRBP is sowieso een goede opstap om later te solliciteren op een vacature als strategisch HR business partner

Bekijk vacatures voor HRBP - HR business partner ▶
meer artikels over HRBP - HR business partner ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | vacatures plaatsen | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

werkgever
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >