Opleiding HRBP: hoe wordt ik HR business partner?
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
jij bent onze nieuwe held
werkgevers
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
Opleiding HRBP: hoe wordt ik HR business partner?
Opleiding HRBP: hoe wordt ik HR business partner? Je wordt HRBP door als specialist door te groeien naar een generalist en dan boven de personeelsdienst uit te stijgen als bedrijfsstrateeg. Dit leer je niet zomaar even op een school dus leggen we hier naast de opleidingen ook uit hoe je een HR business partner word

Je basisopleiding: je bent een specialist ter zake
Zo goed als elke HRBP heeft een HR achtergrond. Je kan dus best een bachelor of masteropleiding achter de rug hebben in een HR richting.

Je volgende stap is ervaring opdoen op de personeelsdienst als bijvoorbeeld payroll officer, HR officerrecruiter of HR project manager. Zo wordt je een specialist in je vak en begin je de kneepjes van het HR-vak onder controle te krijgen 

De volgende stap in je carrière: je wordt generalist
De volgende stap die je neemt is een trapje hoger gaan staan. Probeer een bredere kijk op HR te krijgen door meerdere aspecten van personeelsbeleid onder de knie te krijgen. Dit doe je door:

Probeer in de eerste plaats hoger binnen je eigen leerveld te komen. Zo kan je bijvoorbeeld binnen de payroll of werving de eerder moeilijkere opdrachten en projecten op jou nemen.

Verlos jezelf van administratieve rondslomp en repetitieve taken
Het klinkt logisch maar je zal tijd moeten krijgen om bij te leren en dit doe je het best door jezelf te verlossen van administratieve rondslomp en repetitieve taken. Dit heb je deels zelf in de hand en deels wordt je werktijd bepaald door je leidinggevende. Ga in overleg en stippel samen een plan uit om verder te groeien. Jouw groei en extra kennis heeft enkel voordelen voor je eigen bedrijf.  

Leer het businessproces kennen
Je taak als HRBP is het bedrijfsproces doortrekken naar de personeelsafdeling. Logisch dat je dit proces meester moet zijn. Enkele processen die je moet leren kennen zijn:

Promoot jezelf bij het management!
Het management of zeker de HR manager moet je zien en weten dat je een meerwaarde kan betekenen. Ook al wordt dit niet direct vertaalt in een promotie als HRBP, het zal je in staat stellen om relevante ervaring op te doen en zo de weg vrij maken om te solliciteren op vacatures HR business partner. 

Een voorbeeld: heb je een aanpassing doorgevoerd in het arbeidsreglement, fleet contract of pensioenregeling? Maak dit breed kenbaar door:

Laatste tip: probeer stappen over te slaan
Wat een tip vinden we dit zelf! Het leven is te kort om niet af en toe een snellere weg te nemen. Heb je een jobopportuniteit of kans op promotie? Stel je kandidaat! Je kan veel goed maken met je motivatie en vaardigheden. Natuurlijk denk je ook reeds op aan mogelijke dagopleidingen, avondopleidingen en cursussen.

Bekijk vacatures voor HRBP - HR business partner ▶
meer artikels over HRBP - HR business partner ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | vacatures plaatsen | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

werkgever
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >