Vaardigheden van een solide HRBP
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
jij bent onze nieuwe held
werkgevers
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
Vaardigheden van een solide HRBP
Vaardigheden van een solide HRBP HR BP is een strategische functie binnen de personeelsafdeling en zelfs binnen het bedrijf. Logisch dat een HR business partner aardig wat vaardigheden aan boord moet hebben…

Communicatieve vaardigheden zijn enorm belangrijk
Als HRBP zal je veel van je werktijd investeren in meetings, mails opmaken, presentaties en andere vormen van communicatie. Dit zowel naar het management als naar de personeelsafdeling. We durven dus stellen dat de belangrijkste vaardigheid van een een HR business partner zijn of haar communicatie is. Dit omvat zowel mondeling communicatie als schriftelijke communicatie. En bij voorkeur ook nog eens in meerdere talen.

Uitstekende vaardigheden in people management
Aansluitend heeft onze communicatieve HRBP ook een uitstekende vaardigheid in people management. Omgaan met groepsdynamiek en het smeden van een hecht team zonder het individu uit het oog te verliezen zijn basisprincipes voor onze HR business partner.

Klantgericht werken langs beide kanten
Klinkt misschien raar maar een HRBP moet steeds klantgericht werken. Dit betekend het tevreden stellen van zowel management als van de personeelsafdeling. Een moeilijk balans en dus niet voor iedereen weggelegd. 

Sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden
Het vermogen om in de cijfers te duiken en deze te analyseren is één ding maar deze analyses ook om te zetten in toepassingen, visies en presentaties is een ander. He is aan de HR business partner om dit allemaal onder de knie te hebben.

Beheerst deadlines en heeft onnavolgbare time management skills
Planning gebeurt zonder nadenken en is een tweede natuur voor onze HRBP. De time management skills zorgen er dan ook voor dat alle deadlines zonder problemen gehaald worden. 

Niet alleen zorgt de HRBP voor zijn of haar eigen strakke planning, er wordt er ook voor gezorgt dat alle andere strategische partners hun eigen timing respecteren en deadlines halen.

Sector en bedrijf
Onze business partner staat boven de personeelsafdeling en moet dus een bredere kennis hebben. Natuurlijk heeft niets in HR geheimen maar de HRBP is ook bekend met de sector en het bedrijf waar hij werkt. Deze vaardigheid wordt niet aangeleerd of verkregen op één seminarie of cursus. Het is kennis dat steeds up-to-date is en bijgeschaafd wordt. 

Hard skill: sociale wetgeving
Je kan pas echt goed functioneren als je alle onderliggende wetten en regels kent. De HRBP heeft dus een sterke kennis van de geldende sociale wetgeving en past deze zonder uitzondering toe. 

Het werken binnen deze lijnen lijkt simpeler dan met denkt en veel business partners zullen dan ook dicht bij de grens werken zonder ze ooit te overschrijven natuurlijk. Ook moet de HRBP het lijnmanagement behouden voor deze grenzen. Onthoud dat de HRBP hier druk zal ondervinden vanuit zowel het management als vanuit de personeelsafdeling zelf. Elk met hun eigen visie en aandachtspunten. 

Ervaring is een vaardigheid die elke werkdag aangescherpt wordt
Het is geen vaardigheid an sich maar ervaring is waar de HRBP op steunt. Door elke dag ervaring op te doen, wordt hij beter in zijn functie. Deze ervaring zal HR medewerkers ook later in staat stellen om door te stoten naar de functie van HR business partner.

Bekijk vacatures voor HRBP - HR business partner ▶
meer artikels over HRBP - HR business partner ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | vacatures plaatsen | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

werkgever
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >