Developer CV en tips
WorkTalia

plaats job
Clickimage
vacature plaatsen
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
vacatures in België
werkgevers
mijn loon
sector / groep
functies
vacatures

Developer CV en tips

functies & beroepen > Developer
Developer CV en tips

Ook al solliciteer je niet zelf voor een vacature als developer, je zal wel een CV moeten indienen bij je nieuwe potentiële werkgever. Al was het maar om je kandidatuur te verwerken in het systeem. Hoe ga je te werk en wat staat in het CV van een developer?


Gratis developer CV template
Via WorkTalia kan je als developer zelf je CV opmaken aan de hand van een template. Eens afgewerkt, print je de template eenvoudig uit of download als PDF. Onze gratis developer CV template heeft verschillende opmaakmodellen en kleuren die je kan gebruiken.

Deze gegevens vermeld je zeker op je CV als developer
We zullen direct duidelijk maken dat op de CV van een developer de actuele kennis belangrijker is dan de gevolgde opleiding maar toch zijn er ook voor developers enkele gegevens die niet mogen ontbreken op een CV:

persoonlijke gegevens (naam, adres, telefoonnummer, … )
opleiding (regulier onderwijs: secundair, hoger, universiteit, .. )
cursussen en avondopleidingen: naam van de instelling plus de gevolgde opleiding

Je vermeld ook eventuele werkgevers waar je relevante ervaring opdeed. Een vakantiejob in een warenhuis heeft geen meerwaarde op je developer CV. Wordt dit echter je eerste job, dan kan je dit vakantiewerk alsnog vermelden om je motivatie tot werken aan te tonen.

Het vermelden van hobby’s is geen verplichting maar als je denkt dat je hobby een meerwaarde heeft op je CV is het zeker geen slecht idee om deze te vermelden.

Hard skills en soft skills
Je vaardigheden of skills als developer zijn superbelangrijk. Stel ze daarom ook op het mooiste plaatsje in je CV. 

Welke skills moet je zeker vermelden? Alles wat met teamwerk en programmeren te maken heeft zoals communicatieskills en natuurlijk ook je kennis van programmeertalen, frameworks en eventuele systemen. 

Ervaringen: ook buiten werkomgeving
Voor developers spreekt men vaak over relevante ervaring. Dit betekend dat ervaring binnen een privéproject of VZW evengoed meetelt als een software project bij een werkgever.

Vermeld daarom zeker elk project dat geholpen heeft om je huidige status als developer waar te maken. Enkele voorbeelden:

Pas je CV aan naar de vacature
Het klinkt misschien raar maar beschouw een aangepaste CV als developer als een motivatiebrief. Zoeken ze in de developer vacature een java developer? Plaats in het vet welke kennis van java je in petto hebt. Is het bedrijf niet op zoek naar een java developer dan moet je een andere programmeertaal of framework zoals Django in de kijker plaatsen. Zijn ze echter eerder op zoek naar een full stack developer dan plaats je naast je hard skills ook je stressbestendigheid en communicatie skills in de spotlight.

Bekijk vacatures voor Developer ▶
meer artikels over Developer ▶
© WorkTalia | Kruishoutemsesteenweg 96, 9750 Kruisem (BE) | Cooky Policy | Privacy Policy | vacatures plaatsen | freelancers
vacatures zoeken
jobs

functies

je loon

sectoren

werkgever
annuleren
directe links naar bedrijven en jobs
gratis job tests voor beroepskeuze
Bewaar of mail jobs voor later
Reeds geregistreerd? Klik hier >
annuleren
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
annuleren
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >