3 leuke maar eenvoudige online coding web apps
WorkTalia

plaats job
Clickimage
vacature plaatsen
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
vacatures in België
werkgevers
mijn loon
sector / groep
functies
vacatures

3 leuke maar eenvoudige online coding web apps

functies & beroepen > Developer
3 leuke maar eenvoudige online coding web apps

Ben je als developer op zoek om op een leuke manier je coding skills bij te schaven? Dan ben je op de juiste plaats. We geven je 3 leuke maar altijd eenvoudige online coding web apps.


De nieuwe hype: Code Kata
Kata is een een nieuwe manier om je verder te ontwikkelen als developer. Code Kata brengt het oefenen binnen softwareontwikkeling.

Kata komt origineel van karate waar het een stijloefening was met vastgelegde bewegingen. Tegenwoordig gebruikt men het Japanse woord Kata (vertaalt als routine of vorm) om inzicht te krijgen in theoretische elementen zoals wetenschap, wiskunde of in ons geval, programmeren.

Gratis apps of website om te coderen
Eens je de theorie van het programmeren vast hebt, is het tijd om problemen op te lossen via je code. We zochten 3 sites waar je gratis kan oefenen met programmeren of coderen. Sommige websites laten je zelf kiezen met welke programmeertaal je het liefst wenst te oefenen.

CodinGame: oefen gratis en kies uit 25 verschillende programmeertalen
Met de ondersteuning van wel 25 verschillende programmeertalen is deze Code Kata-website recht wel een topper. Zelfs voor Java developers. Je kan gratis een account maken of ook gewoon starten met spelen zonder account. Let er wel op dat je dan je vooruitgang verliest eens je stopt.

Ondersteunde programmeertalen: C++, Java, Python, Ruby, Typescript, .NET, …

Doel van het spel is een ruimte luchtgevecht te winnen en elk level heeft een andere coding uitdaging zoals het neerhalen van het dichtstbijzijnde vijandelijk schip.

Ga naar CodingGame

Codecombat
Waar CodingGame entertainment voorop stelt, gaat Codecombat de educatieve manier op. 

Wij vinden codecombat eerder iets voor beginnende programmeurs die willen weten of coding iets voor hun is. De leercurve gaat langzaam omhoog maar toch bleven we wat op onze honger zitten als full-stack developer

Hoe dan ook scherpt Codecombat je logisch redeneren aan en minder je effectieve programmeerkennis. Het is ook een goede eerste stap om als bedrijf Code Kata te introduceren bij trainee developers of stageplaatsen.

Ga naar Codecombat

Codewars 
Codewars laat je algoritmische uitdagingen oplossen en ik moet zeggen dat het soms zoeken was eens je niet direct de oplossing zag. Syntax is ook belangrijk bij Codewars.

Je krijgt niet alleen punten als je code klopt. Het aantal punten is afhankelijk van de gekozen oplossing. Dus hoe efficiënter je codeert, hoe hogere punten je scoort. Een leuke extra is dat je andere personen hun code kan nakijken om van te leren. Deze laatste is dus Code Kata ten voeten uit.

Codewars ondersteunt bijna 30 verschillende programmeertalen zoals Java, Python, SQL en javascript.

Ga naar Codewars

Bekijk vacatures voor Developer ▶
meer artikels over Developer ▶
© WorkTalia | Kruishoutemsesteenweg 96, 9750 Kruisem (BE) | Cooky Policy | Privacy Policy | vacatures plaatsen | freelancers
vacatures zoeken
jobs

functies

je loon

sectoren

werkgever
annuleren
directe links naar bedrijven en jobs
gratis job tests voor beroepskeuze
Bewaar of mail jobs voor later
Reeds geregistreerd? Klik hier >
annuleren
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
annuleren
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >