Java developer: jobomschrijving, loon en hoe solliciteren op onze vacatures
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
vacatures in België
werkgevers
mijn loon
sector / groep
functies
vacatures

Java developer: jobomschrijving, loon en hoe solliciteren op onze vacatures

functies & beroepen > Developer
Java developer: jobomschrijving, loon en hoe solliciteren op onze vacatures

Ondanks de zware concurrentie van andere programmeertalen is Java nog steeds interessant om te kennen. Wat doet een Java ontwerper en welk loon krijgt hij daarvoor in ruil? We leggen ook uit hoe je best solliciteert op onze Java developer vacatures.


Java is een programmeertaal van de vorige eeuw…
Het klinkt wat dramatisch maar Java is al sinds 1995 een toonaangevende programmeertaal omdat het zich niet beperkt tot een bepaalde server of platform. 

Omdat Java zo een volwassen programmeertaal is, zijn er veel leermiddelen, tools en krachtige IDE's zoals Eclipse en Netbeans. Daarnaast heb je ook een  een groot scala aan API Java (class sets). Zo heb je dus alles om jezelf klaar te stomen om te solliciteren op Java developer vacatures.

Kleine stap voor de mens grote stap voor de mensheid…
Ondanks zijn hoge leeftijd is Java perfect de 21ste eeuw ingestapt waardoor het veel gebruikt wordt op mobiele applicaties, cloud en zelfs Internet of Things-technologie (IoT)

Java developer vs back-end developer
Een Java developer is bij uitstek een backend developer of full stack developer. Er zijn weinig bedrijven die een Java ontwikkelaar zoeken voor front end ontwikkeling. 

Een Java developer is dus een specifiek type van backend developer.

Wat maakt een Java developer een goede developer?
Voor een Java developer is de taal zelf slechts een werktuig. De echte kracht van Java en de ontwikkelaar ligt in de manier waarop Java gebruikt wordt. Een degelijke kennis van objectgeoriënteerd programmeren alsook kennis van omliggende applicaties en systemen zijn onontbeerlijk.

Als Java developer moet je dus meer kwaliteiten in huis hebben dan enkel de taal Java beheersen. 

Enkele extra vaardigheden (hard skills) van een Java developer:

Om echt te scoren als Java developer heb je ook nog een of meerdere van onderstaande vaardigheden:

Wat is het loon van een Java developer
Als startende Java developer verdien je net zoals veel andere developers tussen de 2.500 3.000 euro per maand. Daarna stijg je snel door naar een salaris van 3.500 euro per maand. 

Een senior Java developer of Lead Java developer (lead backend developer) komt al snel boven de 4.000 euro bruto per maand uit. Natuurlijk krijg je alle mogelijke extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen en dergelijke.

Solliciteren als Java developer
Wil je succesvol solliciteren op vacatures van Java developer dan is ervaring key. Kan je deze ervaring niet voorleggen dan kan je terugvallen op je diploma of getuigschrift. Bij voorkeur willen bedrijven een Java ontwikkelaar met een bachelor of master. 

Graduaat studenten zijn ook welkom maar die zullen onderaan de ladder moeten starten en zich bewijzen. Gelukkig zijn er veel bedrijven bewust van het feit dat er veel talent tussen de graduaat studenten zit en ze zullen dus de geschikte kandidaten met zorg begeleiden.

Bekijk vacatures voor Developer ▶
meer artikels over Developer ▶
© WorkTalia | Kruishoutemsesteenweg 96, 9750 Kruisem (BE) | Cooky Policy | Privacy Policy | vacatures plaatsen | freelancers
vacatures zoeken
jobs

functies

je loon

sectoren

werkgever
annuleren
directe links naar bedrijven en jobs
gratis job tests voor beroepskeuze
Bewaar of mail jobs voor later
Reeds geregistreerd? Klik hier >
annuleren
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
annuleren
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >